Liikuttavia välineitä – langattomat kuulokkeet

Helppo jumppa istumatyöläiselle
9.10.2017
flunssan hoito
Kaikki, mitä jokaisen liikkujan tulisi tietää aiheesta flunssan hoito
1.11.2017
Näytä kaikki
langattomat kuulokkeet

Ei se aina lähde suoraan selkärangasta se liikkuminen – ei edes valmentajalta. Sen vuoksi aloitan postausarjan niistä asioista, välineistä ja palveluista, jotka motivoivat tai muuten helpottavat ja auttavat minua liikkumaan säännöllisemmin, helpommin ja mukavammin. Kauneimmat, helppokäyttöisimmät ja miellyttävimmät langattomat kuulokkeet saavat kunnian aloittaa tämän sarjan.

langattomat kuulokkeet

Olen aina ollut ahkera kirjojen – etenkin dekkareiden kuluttaja, mutta harmikseni huomasin reilu vuosi sitten, että ehdin lukemaan lähinnä lomalla. Kulutin kuitenkin lenkkipolkua päivittäin koirien kanssa tunnin verran, ja useimmiten kuuntelin silloin radiota tai muuta musiikkia puhelimestani. Jostain syystä sovellus kuitenkin lakkasi toimimasta ja jotain korviketta oli keksittävä. Löysin äänikirjat ja loppu onkin historiaa (niistä tarkemmin omassa postauksessaan).

Langattomat kuulokkeet olivat ostoslistallani todella pitkään, sillä innostuin sen verran vakavissa määrin äänikirjoista, että aloin kuunnella niitä siivotessa, autolla ajaessa, lenkkeillessä ja jopa ruokaa laittaessa (jokainen lukutoukka tietää että hyvää kirjaa ei vain voi jättää kesken). Etenkin kotona touhutessa nappikuulokkeiden piuhaa piti pujotella jos mistä ettei siihen sotkeennu. Lenkillä kerran puhelin lensikin taskusta kuraojaan vähän vauhdikkaamman spurtin (asialla rakas koirani, en minä) päätteeksi kun kuulokkeiden piuha sotkeentui talutushihnaan.

Olin yhdet langattomat kuulokkeet vuosia sitten testannut, ja sen kokemuksen jälkeen olin kohtalaisen varma että ne eivät todellakaan ole minua (ja minun korviani) varten. Painoivat, puristivat  ja aiheuttivat lähestulkoon migreenikohtauksen. Lensivät roskiin.

langattomat kuulokkeet

Vaikka varsinaisesta multitaskauksesta olen pyrkinyt eroon, on äärimmäisen vapauttavaa pystyä esimerkiksi kuuntelemaan opiskelumateriaalia samalla, kun tekee jotain muuta. On myös tutkittu, että ihmiset oppivat eri tavoin: osa katsomalla, osa kuuntelemalla ja osa siten, että opiskeluun yhdistetään liikettä. Ideat syntyvät aivan eri tavalla, kun liikkuu samalla. Ja toisaalta, liikkuminen maistuu ihan eri tavalla kun on jotain mielenkiintoista kuunneltavaa siinä ohessa. 

Saatat huomata, että tekee mieli kiertää vielä ylimääräinen kortteli, tai kuten mulle usein käy: tekee mieli alkaa siivota, että saa hyvän tekosyyn napata kuulokkeet korville ja jatkaa hyvää kirjaa. Eli sopivat siis mainiosti siivittämään aikaa sekä itse liikuntasuoritukseen, että arkiaktiivisuuteen. 

Hyödynnä esimerkiksi seuraavasti

  • äänikirjat (viihde- tai ammattikirjallisuus)
  • podcastit (esim. iPhonesta löytyy oma Podcast-sovellus, johon voi tilata juuri mieleisiään Podcasteja omaan tahtiin kuunneltavakseen)
  • musiikki
  • opintomateriaali
  • kielikurssit tai kielitadion parantaminen vieraskielisiä äänikirjoja kuunnellessa
  • oman rauhan takaaminen ja taustamelun häivyttäminen esimerkiksi joogatessa, meditoidessa tai vaikkapa salilla treenatessa

langattomat kuulokkeet

 

SudioSwedenin langattomat kuulokkeet

Otin aivan tietoisen riskin kun tilasin langattomat kuulokkeet. Epäilin, että ne(kään) eivät sovi tähän päähän, jossa pieninkin puristus saattaa aiheuttaa migreenikohtauksen. Tämän vuoksi kyselin valmistajalta tarkasti juuri tästä kuulokkeiden napakkuudesta ennen kuin tein valinnan nappikuulokkeiden ja langattomien välillä.

Heidän suosituksestaan päädyin valitsemaan mallin Regent White, enkä ole katunut. Pystyn käyttämään näitä jopa silloin, kun kärsin migreenistä. Tällä hetkellä arvioni on, että hieman päivästä riippuen käytän kuulokkeita 1-4 tuntia päivässä. Kantavuus on 10 metriä, ja näiden kanssa hoituu sekä pihatyöt että roskien vienti siten, että puhelin on sisällä. Ja mainittakoon, että olen ladannut nämä tasan kerran tällä varsin kovalla käyttötahdilla. Eli akun kestossa ei varsinaisesti ole kyllä moitteen sanaa (yli 24 tuntia (aktiivinen), 20 päivää (valmiustila).

Aivan erityisen hyvänä ominaisuutena pidän sitä, että nämä kuulokkeet myös takaavat niin sanotun joogarauhan (käytän siis usein onlinejooga-sovelluksia). Harva asia nimittäin ärsyttää niin paljon kuin se, että yrität rauhoittua, keskittyä itseksesi joogaamaan tai meditoimaan, ja viereisestä huoneesta kantautuu television ääni.

Siitä olen tosi tarkka, että treenatessani (etenkin kotona ja salilla) saan vajota oman kuplan sisään, keskittyä vain itseeni ja harjoitukseeni. Tavalliset nappikuulokkeet sopivat toki tiettyyn pisteeseen asti, mutta se tarkoittaa sitä, että puhelin on sijoitettava taskuun tai esim. FlipBelt-vyöhön. Ja se tietysti tuottaa oman haasteensa. Langattomien kuulokkeiden kanssa tätä ongelmaa ei ole. Eli aivan jokaisen euron arvoinen hankinta. 

langattomat kuulokkeet

Itselleni nämä ovat juuri sitä, mitä otsikossa lukee – liikuttavan hyvä väline. Motivoi lähtemään lenkille ja tekee treenistä kuin treenistä miellyttävämmän, oman rauhallisen hetken. 

SudioSwedenin ihana porukka lupasi tarjota alekoodin blogini lukijoille. Syöttämällä kassalla koodin kuntoilo, saat 15% alennuksen ostoksistasi ja ilmaisen pikatoimituksen Suomeen. 

Yhteistyössä SudioSweden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *