Oikea ravinto elämääsi

Tiedämme sen, että hyvinvointi lähtee sisältäsi. Ruoka ja ravinteet ovat kehosi polttoaine ja myös mielesi toimii niiden avulla. Valinnoilla, joita päivittäin teet, voit vaikuttaa oman elämäsi kulkuun monella tavalla. Yksilöllisessä ravintovalmennus ohjelmassa keskitymme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vaalimiseen ja tuottamiseen, juuri Sinun tarpeidesi mukaan.

Ravintovalmennus voidaan toteuttaa joko lähitapaamisilla tai etäversiona, molemmissa tapauksissa asiakas aloittaa ruokapäiväkirjan pidolla. Tunnukset sähköiseen ruokapäiväkirjaan päiväkirjanpitoajalle (5-7 päivää) kuuluvat ravintovalmennuksen hintaan.

Henkilökohtaista kunto- ja hyvinvointivalmennusta

Yksilövalmennuksessa saat kaikki tarvittavat työkalut hyvinvointisi edistämiseksi, kuntosi kohottamiseksi ja ruokailutottumustesi parantamiseksi. Tulet oppimaan, että kokonaisvaltainen hyvinvointi ei vaadi lenkkipolulla, keittiössä tai kuntosalilla asumista, vaan koostuu päivittäin tekemistäsi, pienistä mutta tärkeistä arkisista valinnoista.

Rakennan sinulle koko valmennusajalle harjoituskalenterin, jonka avulla opit hahmottamaan, minkä verran ja millä tavalla sinun olisi hyvä liikkua jotta etenet nousujohteisesti ja päämäärätietoisesti kohti tavoitteitasi ja edistät hyvinvointiasi.

Terveellinen ruokavalio on kaiken hyvinvoinnin perusta. Valmennuksessa käymme yhdessä läpi ruokapäiväkirjan pohjalta syömistottumuksesi ja laadin sinulle yksilölliset ruokavalio-ohjeet takaamaan, että teet parhaita mahdollisia valintoja kaikilla aterioilla, kaikissa tilanteissa.

Sekä harjoituskalenteri että ruokavalio laaditaan aina sinun yksilöllisten tarpeidesi (ajankäyttö, harrastukset, mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot jne.) ja alkukartoituksen (haastattelu, mahdollinen kehonkoostumusmittaus ja lihaskuntotestit) perusteella.

+ Lue asiakkaiden kokemuksia

Pääsin työnantajan tarjoamaan pt-valmennukseen keväällä 2014. Tätä kautta tapasin nykyisen coachini Katjan. Olen koko elämäni ollut ”pullukka” – aloittanut, kokeillut, läpikäynyt monet monituiset laihdutuskuurit ja herkkulakot, yksin ja ryhmässä. Mikään ei ole tuottanut haluamiani tuloksia, ärsyynnyn kaiken maailman ruokien puntarointeihin, mittailemisiin ja pisteiden laskemisiin tosi nopeasti ja motivaationi loppui aina alkumetreillä kun tuloksia ei tullut tarpeeksi vauhdilla.

Katjan kanssa olimme alusta saakka samalla aaltopituudella ja koin että hänen avullaan ja tuellaan elämäntaparemonttini voisi onnistua – siksipä jatkoin yhteistyötä Katjan kanssa työnantajan tarjoaman valmennuksen jälkeenkin. Pääpaino valmennuksessa on ollut ruokapuolen remontoinnissa, ja siihen onkin saatu huomattavaa parannusta – mikä on näkynyt myös puntarilla. Asioiden muuttaminen korvien välissä onkin yllättäen ollut vaikeinta.

Remontti ja painonpudotus pääsivät hyvään vauhtiin, puolessa vuodessa putosi 10kg ja ennen kaikkea senttejä lähti hurjaa vauhtia joka puolelta kroppaa! Matkanteko tyssäsi hetkellisesti, ajoittain hankalan raskauden takia. Nyt kun raskaus on takana ja synnytyksestä toivuttu, vauvalla on jo reilu kolme kuukautta ikää, on jälleen hyvä alkaa keskittymään äidin omaankin hyvinvointiin. Joten matka jatkuu taas, parhaassa ohjauksessa ☺

Henna, 33, lastenhoitaja

Olen kärsinyt monenlaisista ja voimakkaistakin vatsavaivoista vuosia, ja monenlaisten kokeilujen kautta koetin kartoitella eri aineita jotka eivät sovi minulle. Homma toimi vaihtelevasti ja ajan kuluessa tilanne pikku hiljaa huononi ja vaikeutui. Lopuksi en tiennyt mikä, tai mitkä aineet aiheuttavat mahaongelmia.

Lääkäri totesi, että syy ei ole lääketieteellinen ja suositteli kääntymään ravitsemusasiantuntijan puoleen, tein työtä käskettyä ja kysyin KuntoILO:n Katjalta neuvoja, että voisiko asialle tehdä jotakin. Katja laati esimerkkiruokavalion viikoksi, sekä kattavan listan erilaisista aineista, joilla voi olla negatiivisia vaikutuksia herkkävatsaisille. Kävimme myös yhdessä kaupassa ostamassa ensimmäiset sopivat ruoat, jotta pääsin alkuun uuden ruokavalion kanssa.

Kun aloin noudattamaan ruokavaliota, vatsan toiminta osoitti parantumisen merkkejä jo muutamassa päivässä. Kun kirjoitan tätä, ruokavaliomuutoksesta on kulunut noin kuukausi, niin voin todeta, että vatsan toiminta on selkeästi parantanut. Ehdottomasti kannatti hakea ulkopuolista apua. En olisi itse pystynyt, enkä osannut ottaa näin monia asioita huomioon asian korjaamiseksi. On myös hyvin tärkeää, että asiantuntijaan ei katkea yhteydenpito, vaan sieltä saa tarvittaessa neuvoja ja tukea, kuten me olemme Katjan kanssa sopineet.

Markku, 67, eläkkeellä oleva rakennusmestari

home_fit_girl_of_food

+ Lue lisää asiakkaiden kokemuksia

Lähdin personal trainer -valmennukseen, koska halusin tehdä hyvinvointiremontin elämääni. Olin jo pitkään yrittänyt saada kuntoilun osaksi elämääni omin neuvoin, mutta koska siitä ei meinannut tulla pysyvää elämäntapaa, otin yhteyttä Katjaan. Valmennuksessa otimme pieniä askeleita kerrallaan kohti hyvinvointia. Keskiössä oli omien liikuntatottumusten tarkastelu ja ruokavalio. Yllätyksekseni aloin pitämään lihaskuntoharjoittelusta ja kuntosalilla käymisestä tuli yhtäkkiä normaali osa arkea, josta en enää osaisi luopua. Opin muun muassa, että liikunnan ei tarvitse olla työlästä eikä kehittyäkseen lihasten tarvi olla koko aikaa jumissa. Pienikin työ tuottaa tuloksia kun sen tekee tehokkaasti ja harkitusti, tähän sain hyvät eväät valmennuksesta. Ruokavaliotani terveellisettiin, mutta lähtökohtana oli kuitenkin vanhat tottumukseni. Katja osasi antaa hyviä ohjeita myös kasvisruokavalioon.

Kolmen kuukauden valmennuksesta sain hyvät eväät hyvinvoivaan arkeen omilla ehdoillani. Pääsin tavoitteeseeni nostaa kuntoa. Lopuksi tehdyssä kuntotestissä olin jopa yllättynyt kuinka hyviin tuloksiin kolmessa kuukaudessa pääsee. Katja on kannustava valmentaja, joka kuuntelee enemmän kuin käskee. Valmennuskerrat olivat naurupitoisia ja salille Katjaa tapaamaan oli aina yhtä mukavaa tulla. Suosittelen valmennusta Katjan kanssa täydestä sydämestäni!
Jenni, 29, arkkitehti

______

Aloitin valmennettavana Katjalla lokakuussa 2015. Kyse oli ravinnosta ja kuntoilun alkuun pääsemisestä, kun olin sairastunut vakavasti talvella 2015 ja leikkaukset ja muut hoidot olivat juuri takana ja tuntui, että elämä pitää saada takaisin. Kuntoilustakin oli vuosia hektisen elämän takia, olevinaan. Nyt on noin 5 kk Katja ohjannut ja opastanut ja kuntolukärpänen on iskenut – siitä on tullut elämäntapa, jopa niin, että ”koutsi” on vähän toppuutellut, että lepoa pitäisi olla enemmän ja ruokaa pitäisi syödä enemmän tällä kulutuksella.

Elämä on muuttunut ja toivottavasti ihminen myös, ainakin ulkoisesti on muutosta tullut, mutta ehkä sisäistäkin muutosta on tapahtunut. Ja sitten vielä tänään oli niin ihanat treenit aamulla, että tuntuu, että halkean vieläkin hyvästä olosta ja siitä, että Katja annoit taas uskoa, että pystyn kyllä, vaikka pelotti! Kiitos Katja!

Tarja, yrittäjä

____

Sinut valitsin valmentajakseni, koska alkuhaastattelussa tuntui heti, että oltiin samalla aaltopituudella ja ymmärsit minun tilanteeni; työni vie väkisin paljon aikaa ja on välillä hyvinkin epäsäännöllistä. Minulla on taustalla vakava työuupumus ja aloin hieman huolestua, että tässäkö sitä taas mennään. Alkutavoitteina taisivat olla ihan treenirytmin ja syömisrytmin löytäminen uudelleen. Jossakin kohtaa olin joka paikasta niin jumissa, että pystyin juuri tekemään vatsalihasliikkeitä ja jotain hyvin pientä. Osasit ohjata minut siinä kohtaa oikeaan paikkaan korjattavaksi ja treenejä tehtiin minun kuntoni ehdoilla. Työ nielee välillä minut edelleenkin ja edistyminenkin treeneissä on hidasta, mutta olet opettanut minut antamaan itselleni tilaa ja armoa ja kuuntelemaan kehoni hälytysmerkkejä. Treenit sinun kanssasi on monesti viikon pelastus ja se ainut hetki, jolloin voin keskittyä vain itseeni. Monesti väsyneenä ja stressaantuneena on meinannut helpotuksen itku tulla kun pääsee sinun kanssa salille. Aina jaksat iloisena tsempata minua eteenpäin. Onneksi minulla on sinut. Käsket levätä ja nukkua ja toisaalta sinun treenisi saavat minut melko usein toteamaan, että mistä sinä oikein keksit näitä 🙂 Tuntuu kuin olisit ihan minua varten siellä treeneissä ja keskityt minun asioihini. Minulla on ihana, iloinen valmentaja, joka on opettanut minulle vähän kerrassaan itsestäni huolehtimista. Matkaa minulla on vielä jäljellä monissakin asioissa pitkästi ja yhteistyömme siis jatkuukin hamaan tulevaisuuteen 🙂

Nainen, 35-vuotta

kuntomo

Otan yksilövalmennettavia vastaan Kempeleen Kuntomossa. Klikkaa kuvasta suoraan hinnastoon ja palveluihin tai ota yhteyttä.